Nieuwsflits

 

Kort nieuws - boletim de notícias - abril de 2018

 

U kunt zich nu inschrijven voor maart of april 2018. Cursussen op verschillende niveaus.

Zie het uitklapbare menu onder rooster of kijk snel op ons ROOSTER

 

AVENIDA EXPRESS  U leert de basis in 4 weken - zeer intensief - nu met gratis cursusboek

 

PRIVATE TRAINING - Voor privé-lessen heeft Avenida Brasil hoge kwaliteit / prijs.

 

MASTERCLASS  - De meest succesvolle zakelijke training, leer Portugees in één week. Absoluut onze

'Rolls Royce' onder de trainingen qua kwaliteit en effectiviteit. Leer in één week de basis !

 

NEWSLETTER Onze volgende nieuwsbrief verschijnt rond 30.03.2018.

 

www.mindsnacks.com  Nr 03 op onze geadviseerde APP Lijst. Zeer speelse gratis APP voor beginners

 

Wilt u onze advies APP lijst gratis ontvangen ? Laat het ons weten (u hoeft hiervoor geen cursist te zijn)

 


 

Bij niveau 2 nu gratis braziliaanse film voor extra training en een eindtoets, volgens referentiekader europese richtlijnen    Veel gestelde vragen (F.A.Q) PDF Afdrukken E-mail

 

 VEEL GESTELDE VRAGEN - F.A.Q. - ALGEMENE INFO (UITGEBREID) 

 

Wat zijn de cursusdagen en tijden ?

De cursustijden zijn op maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Op vrijdagochtend is er een cursus in Rotterdam (alleen Rotterdam). Doorgaans zijn de ochtend-cursus van 10.00 - 12.00 uur.

In het komende seizoen komen er meer 'dagtrainingen' bij. Raadpleeg het rooster van de cursusplaats van uw voorkeur.

 

Hoeveel bedraagt het cursusgeld van de reguliere module ?

Onze scherpe cursusprijs bedraagt per 01 januari 2018  € 209,00 voor ALLE standaard modules Braziliaans-Portugees van 20 uur, ofwel 10 lessen van 2 uur. Deze prijs is exclusief inschrijfkosten (€ 20,00) en exclusief cursusboekenpakket (cursusboek 1 € 40,00, cursusboek 2 € 45,00). Cursusboek 3 kost € 48,00.

 

Welke acties voor kortingen of gratis artikelen zijn er op dit moment (maart 2018) ?

 

 

Wat is de filosofie achter het aantal uren, waarop is dit gebaseerd ?   

Met meer dan 20 jaar ervaring in dit vak, weten wij als geen ander dat een cursist minimaal 20 lesuren nodig (bij een Express cursus is 18 uur voldoende) heeft om een Europees niveau A-1, A-2 of B-1 te behalen. 

Wij gaan dan wel uit van een kleine groep van maximaal 6 cursisten, dan heeft u genoeg aan 20 uur les of zgn kontakturen, omdat dit met zo'n kleine groep vrij intensief is.

Dit wordt bevestigd door de C.E.F.R. normen van de Raad van Europa, die hebben bepaald dat er voor behalen van een niveau minimaal 20 kontakturen nodig zijn en minimaal 10 uur zelfstudie, in totaal 30 uur.

Wij leveren een goede basis Portugees of Braziliaans-Portugees in de gestelde 20 uur (plus minimaal 10 uur zelfstudie). U heeft dan steeds een Europees C.E.F.R. niveau behaald.

 

Zijn de boeken inclusief en zo niet, wanneer betaal ik die ? 

 

Wij hebben aantrekkelijk geprijsde boekenpakketten voor elk niveau. De kosten voor boek 1  bedragen € 40,00 en voor boek 2 € 45,00. Vanaf niveau 3 heeft u boek 3 nodig, ten bedrage van € 48,00.  

Deze pakketten zijn zorgvuldig samengesteld uit cursusboek 1, 2 of 3 (afhankelijk van niveau), bijpassende woordenlijst met alle woorden uit het lesboek vertaald en een audio-cd.

 

Zakelijke trainees ontvangen ook een speciaal grammaticaboek erbij met glasheldere uitleg in Nederlands, dit boek is echter ook los te bestellen voor € 15.00. Voor meer duidelijkheid, zie onze 'boeken-pagina'.

 

Waarvoor zijn de eenmalige inschrijfkosten ?

Deze eenmalige kosten  ad € 20,00 bestaan uit administratiekosten voor het aanmaken administratief profiel van nieuwe cursist, maar worden ook aangewend als gedeeltelijke bijdrage aan de gratis woordenlijsten, gratis films, gratis werkwoordenlijsten, korting op de cursusmaterialen etc.

In feite vloeien deze kosten altijd weer terug naar de cursist. Na de eerste cursus, zijn onze kosten lager en betalen de cursisten geen inschrijfkosten meer, maar ontvangen cursisten wel gratis woordenlijsten, films, extra materiaal etc.

 

Hoe lang duren de lessen en is het één keer per week ?

Alle groepslessen duren 2 uur. Een les van twee uur is bewezen (studies uit Zweden, Denemarken en de USA) de beste optie voor een groep van gemiddeld 5 cursisten, omdat 1,5 uur te kort is. Heeft u een zeer kleine groep, i.e. 1 tot 3 cursisten dan zou 1.5 uur wel genoeg kunnen zijn, maar dan is er sprake van een speciale situatie.

 

Voor normale groepen (max 6 cursisten) is 2.0 uur les optimaal. Alleen bij privé-lessen (1 op 1) is 1.5 uur voldoende. Bij de Avenida Express halen wij het maximum eruit met lessen van 2.15 uur (met verplichte pauze), maar daar gaat het om in korte tijd veel te leren.

 

Verder zijn de lessen één maal per week op de vaste cursusavond naar uw keuze. Wisselen van groep is toegestaan na overleg met uw docent of met het Secretariaat.

 

Ik heb meer druk nodig en zou vaker per week willen. Is dat mogelijk ?

Onze zakelijke trainees hebben dit probleem ook van 'alleen kunnen presteren onder druk', dus u verkeert in goed gezelschap. Ook ideaal voor cursisten die 10 weken te lang vinden. Hiervoor hebben wij ook een versnelde cursus van 4 weken, twee keer zo snel dus.

 

Voor de cursisten die sneller willen presteren, hebben wij elke maand, een nieuwe versnelde cursus voor particulieren geïntroduceerd, die 'Avenida Express' heet, dus 'all aboard' ! Zie de speciale 'Avenida Express' pagina voor meer informatie.

 

Ik heb in het rooster een cursus gezien die al gestart is. Wat nu ?

U kun dan meedoen met de groep vanaf de tweede of derde les en als u de les goed kunt volgen (met extra huiswerk), dan ontvangt u een korting voor de niet-afgenomen lessen.

Alternatief is het inhalen van gemiste lessen in de vorm van een gratis privé-les van 1 uur per gemiste groepsles, met een maximum van twee. Een zeer elegante oplossing die veel cursisten kunnen waarderen. Wij zorgen dan dat uw docente een afspraak met u maakt over de gratis privé-lessen.

 

Hoe groot zijn de groepen ? Dit is een belangrijke factor voor succes. Onze groepen zijn bewust klein dus minimaal vijf en maximaal negen (!) cursisten. Gemiddeld meestal zes cursisten. Kleine groepen bevorderen de werksfeer en er is meer interactie tussen docent en cursist, hetgeen het leerproces een sterke impuls geeft. Cursisten ervaren een kleine groep als gezellig en zeer motiverend.

Bij de avenida Express zijn de groepen nog kleiner (minimaal 3 maximaal 5) voor meer wendbaarheid.

 

Hoe werkt het cursusrooster ?

Het cursusschema hebben we getracht zo duidelijk mogelijk weer te geven, zodat u kunt zien in welke groep nog plaats is. Dit rooster wordt bijna elke dag (!) bijgewerkt.  Wel moeten er altijd minimaal vijf of zes cursisten hebben, om de groep volgens schema te laten starten.

Zijn dit er net te weinig, dan start de groep één tot twee weken later, het grootste deel van de groepen start op schema of gemiddeld één week later, dus geen zorgen over annuleringen. 

In zeldzame gevallen start de groep drie weken later als gepland en dit is tevens de uiterste termijn, dus houdt u hiermede s.v.p. rekening mee i.v.m. uw planning van uw reis. Door dit mechanisme van optimaal 'vullen' zijn onze prijzen uitermate laag en blijven laag.

 

Zijn er ook vakantieperiodes en hoe zit dat met feestdagen ?

Wij bieden het hele jaar door cursussen, ook in de zomer. De seizoen starten steeds rond 09 januari, 09 april, 09 juli (zomercursus) en 09 september (herfstcursus). De startdata kunnen 1 tot 2 weken van deze richtdata afwijken.

Op officiele en/of nationale feestdagen, i.e. beide paasdagen, Koningsdag, 5 mei nationale bevrijdingsdag, hemelvaartsdag, beide pinksterdagen én tussen 23.12 en 08.01 zijn alle cursuslocaties gesloten : uw cursus schuift dan 1 week door of de groep maakt een afspraak met de docente hierover.

Voor de overzichtelijkheid staan er maar 2 seizoenen in het cursusrooster. Wilt u vooruit reserveren, geef dat s.v.p. aan op het inschrijfformulier.

 

Wat kan ik van een beginnerscursus AB-1 verwachten ?

Veel. De basiscursus AB-1 is in feite een 'language survival training'. U leert erg veel.....In 10 lessen leert u, op speelse wijze, een grammaticale basis incl. tegenwoordige en één verleden tijd (alleen voltooide tijd, de 'perfeito'). U leert zinnen te bouwen en simpele conversatie te voeren, met via een praktisch thema : een kamer reserveren, een huis huren etc.

Tevens trainen wij u op de 500 meest noodzakelijke basiswoorden, 50 simpele zinnen (zelf) te bouwen en leert u veel over de cultuur, de omgangsvormen en do's and don'ts. Een stukje kennis van de cultuur vormt nu eenmaal onlosmakelijk een geheel met de taal.

 

Wat kan ik van de beginnerscursus AB-2 verwachten ?

Cursus AB-2 is de kroon op het harde werken in AB-1. Hierbij spreekt de cursist al een beetje portugees, kan zich prima redden in de tegenwoordige tijd maar ondervindt nog erg veel moeilijkheden bij het spreken in verleden tijd of snel reageren en bellen. Eigenlijk is deze vervolgcursus onontbeerlijk als 'finishing touch' en wordt door veel cursisten de doorbraak genoemd.

Wij willen de cursisten niet op kosten jagen en de basiscursus te lang maken, maar ons eerlijk professioneel advies is : doe zeker ook de vervolgcursus AB-2. U heeft dan pas een uitstekende basis, zowel qua grammatica als spreekvaardigheid. LET OP : in deze cursus ligt de nadruk op spreekvaardigheid en zal de docente zoveel mogelijk (70%) portugees met u (proberen te) spreken.

 

Ik spreek al een beetje portugees, kan ik dan direct naar AB-2 ?

Dat hangt ervan af. Bij instromen bij AB-2, gaan we ervan uit dat u de grammatica een beetje beheerst en dat u niet schrikt als u simpele vragen moet beantwoorden met zinnen in het portugees. Met een paar losse woordjes qua kennis redt u het niet. U kunt bij ons een (vrijblijvende) niveautest doen en wij kijken dan waar u precies thuishoort, dit is ook mogelijk per telefoon. Nog beter is gewoon een proefles aanvragen, u weet dan gelijk of u goedzit en kunt de professionele sfeer proeven.

 

Zijn de docenten allemaal 'native speaking' en wat zijn hun kwalificaties ?

Alle docenten komen inderdaad uit Brazilie en zijn niet alleen minimaal drie jaar als docent(e) werkzaam en hebben een academische achtergrond of ruime ervaring in de taal, maar ze bezitten ook die onvervalste braziliaanse flair, vrolijkheid en liefde voor het vak, waardoor elke les weer de moeite waard is om naartoe te gaan. Onze selectie voor docenten is uitermate streng en wij werken alleen met professionals en dat werpt vruchten af. Het percentage van cursisten dat de eindstreep haalt, i.e. 09 lessen voltooien, is bij ons 90% en dat is in deze branche zeer hoog.

 

Waar worden de cursussen gegeven ?

Op centraal gelegen cursuslocaties in 06 grote steden. Rotterdam, Amsterdam-Zuid, Den-Haag, Eindhoven, Utrecht en Groningen.

De studielocaties zijn altijd luxe sfeervolle moderne zalen (gratis WIFI), gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer (!) en parkeren is gratis in Amsterdam, Rotterdam (alleen Noordereiland), Den Haag en Eindhoven.

Tevens verzorgen wij koffie, thee of mineraalwater, voorafgaand aan de lessen op alle cursuslocaties (behalve Boelelaan in Ams-Zuid)  

 

Wat is het verschil met portugees uit Portugal ?

Het is het verschil tussen vlaams en nederlands, dus zeer minimaal. Er zijn zeer kleine verschillen qua grammatica, alleen wij vinden onze taal wat mooier uitgesproken, maar dat is ook het enige verschil...In Portugal kunt u zeker goed terecht met de zachtere braziliaans-portugese uitspraak dat is zelfs 'trendy' tegenwoordig, andersom raden wij dit af want brazilianen horen graag hun eigen uitspraak bij u en niet graag de portugese uitspraak uit Portugal.

De laatste jaren is het Portugees uit Portugal en Braziliaans-Portugees naar elkaar toegegroeid, waarbij het in Portugal, door de vele braziliaanse novelas (soaps) op de portugese tv, trendy is om een zachter braziliaans accent te hebben. De taal is in grammaticaal opzicht bijna identiek, onze docenten behandelen altijd de kleine grammaticale verschillen (zoals gebruik você en tu) voor de cursisten die een huis in Portugal hebben en misschien wel nooit naar Brazilie gaan, dus aan beide groepen wordt gedacht.

 
< Vorige

Bezoek onze open dagen in 2015

cursus_locaties.jpg

Bekijk reacties van onze cursisten

Bekijk onze recente klanten

zakentraining.jpg

Aprenda Holandês conosco!

Onze groepstraining voor beginners

  facebook link avenida brasil taaltrainingen

Webverzorgers Webpartner
Copyright 2010 Avenida Brasil